Ontdek de lieve Goldendoodle mini | Goldendoodle Wereld (2024)

Inhoudsopgave

Zijn naam klinkt misschien wat grappig, maar de mini Goldendoodle is toch echt een serieuze kandidaat voor de perfecte familiehond. Het is een combinatie van de Golden Retriever en de Toy-versie van de poedel. Dit is een kleiner formaat dan de poedel en is dus de oorzaak van de grootte van de Goldendoodle. Met zijn leuke krullen ziet hij er aandoenlijk uit en deze pup past dan ook perfect binnen het gezin. In dit artikel lees je alles over de Goldendoodle mini.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Goldendoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Goldendoodle!

De Goldendoodle mini is een lieve, energieke gezinshond

Deze mini versie van de Goldendoodle heeft de neiging om het aanhankelijke karakter van de Golden Retriever te erven en de wildere kant van de Poedel. Deze pups zijn dol op hun gezin, mensen en op mensen plezieren. Hij is rustig met kinderen, zelfs als ze iets te nieuwsgierig zijn. Met huisdieren kan deze kruising ook prima overweg, omdat hij graag bij andere dieren in de buurt is. Er is echter een nadeel aan al die gezelligheid, en dat is dat deze honden snel verlatingsangst hebben als je ze alleen laat. Deze pup zal zich dan snel vervelen en op bijvoorbeeld je meubilair gaan kauwen.

Nog wat meer over het uiterlijk van deze pup

De Goldendoodle mini lijkt op een teddybeer. Zijn grotere versie lijkt daar al op, maar de miniatuur versie al helemaal. Deze hond heeft lange, donkere ogen met een bijpassende donkere knopneus. Het zijn kleine honden, maar goed in proportie. Ze hebben net als hun grotere versie, een stevig lichaam met een lange staart en een dikke bos krullen. Het is aannemelijk dat de kleur van deze hond goudblond is, maar deze pups kunnen net zo goed zwart, bruin, rood of zilver zijn.

Let op:Alles wat je wilt weten over jouw Goldendoodle wordt ook uitgebreid behandeld inGoldendoodle Handboek. Je kan het handboek bekijkenvia deze link.

Ontdek de lieve Goldendoodle mini | Goldendoodle Wereld (1)

Het innerlijk van deze hond

Net als hun grotere versie, zijn deze pups energiek en intelligent. Ook deze eigenschappen zijn geërfd van hun ouders. Zoals eerder vermeld zijn deze honden super aanhankelijk, maar ook geduldig en zeer zachtaardig. Door het aanhankelijke gedrag van deze soort, is het belangrijk om in de buurt te zijn. Als je bijvoorbeeld lange dagen aan het werk bent, is het misschien handiger om een andere, minder behoeftige hond te zoeken. De Mini Goldendoodle is heel loyaal en altijd blij om je te zien als je thuiskomt van je werk. Zelfs je kleine tussenstops in de badkamer en wanneer je uit de deur komt, maakt hem al blij.

De voorouders van de Mini Goldendoodle

De Golden Retriever is een van de voorouders van deze hond. Het was een mythe dat hij afstamde van de Russische circushonden. Hij was slim ontworpen in de Schotse Hooglanden om een watervogeljager te zijn. Dit was overdag zijn rol, die ’s nachts veranderde in een knuffelige gezinshond. Dit heeft erin geresulteerd dat het nu de derde populaire hond in Amerika is. Hij wordt beschreven als vriendelijk, intelligent en toegewijd. De miniatuurpoedel is de hond waar de kruising mee te maken heeft en waar hij zijn grootte aan te danken heeft.

De Miniatuur-Goldendoodle wordt geboren

Het is niet zeker wanneer het eerste exemplaar op de markt verscheen, maar het zou ergens rond de jaren tachtig moeten zijn geweest. Om veiligheidsredenen voor de grootte is de moeder altijd de Golden Retriever en de vader een miniatuurpoedel. Als er een ander soort mee gefokt wordt, dan heb je kans dat het misloopt en het geen gezonde hond gaat worden.

Een goede beginnershond net als de Goldendoodle

Net als zijn grotere versie, is de mini versie van de Goldendoodle ook een prima gezinshond. Het is een lieve, speelse hond die goed overweg kan met kinderen, andere mensen en huisdieren. Ze willen niets liever dan dat degene naar wie ze moeten luisteren tevreden zijn en ze zullen dan ook alles voor je doen. Ook bij de Goldendoodle mini is het socialisatieproces belangrijk, net als bij alle andere honden.

Als je van het begin af aan consequent bent, dan zal dit makkelijk gaan omdat jouw hond je wil behagen. Laat je ook niet verleiden door deze kleinere versie van de Goldendoodle met zijn kraaloogjes om toch een oogje toe te knijpen, want dan zal het beestje over je heen gaan lopen. Honden die niet luisteren zijn over het algemeen geen leuke honden. Zorg er dus voor dat het bekend is wie de baas is.

De leefomstandigheden van je Goldendoodle mini

Baasjes hebben vaak de neiging om te denken dat een klein hondje niet zoveel beweging nodig heeft. Niets is minder waar. Ook deze kleine vriend heeft beweging nodig, en veel ook. Deze pup zit vol met spieren en heeft zeker 45 tot 60 minuten lichaamsbeweging nodig per dag. Het is geen schoothondje dat de hele dag stilzit. De ouders van deze kruising hebben een affiniteit met water, dus reken er ook maar op dat jouw Golden doodle hier gek op is.

Dit is de ideale manier om even zijn energie kwijt te kunnen, dus neem je viervoeter ook zeker mee naar een meertje dicht bij het huis. Je vriend zal je dankbaar zijn. Omdat deze honden zeer intelligent zijn, kunnen ze zich snel vervelen. Zorg er daarom voor dat er afwisseling zit in de wandelingen, zodat je kunt voorkomen dat hij verveelt raakt.

Trainingstips voor de Goldendoodle Mini

Vanwege zijn hoge intelligentie is het voor zowel jou als baasje als deze viervoeter leuk om hier gebruik van te maken. Het zijn opgewonden honden en daarom hebben ze vaak een wat kortere concentratievermogen. Het is goed om daarom de trainingen kort en krachtig te houden, zodat hij zijn aandacht niet verliest. Complimenteer je vriend als hij wat goed doet met snoepjes, en je zal binnen no-time een keurig opgeleide hond hebben.

De gezondheid van deze kruising

Omdat deze soort geen rashond is, zijn er ook geen rasstandaarden aan verbonden. Het is daarom nodig om te kijken naar de gezondheidsproblemen van beide ouders. De ouders staan erom bekend dat ze niet echt te maken hebben met specifieke gezondheidsproblemen, dus is dit over het algemeen een gezonde pup. Over de poedel zijn een aantal gezondheidsproblemen bekend, zoals heupdysplasie of oogaandoeningen, maar geen ziekten die levensbedreigend zijn. De beste raad om je pup gezond te houden, is door hem regelmatig mee te nemen naar de dierenarts. Hij zal uitgebreid je hondje bekijken en zo nodig actie ondernemen.

Het voedsel van de mini

Deze kleine versie van de Goldendoodle heeft ongeveer 2 schepjes eten nodig per dag. Deze kopjes moeten dan wel voeding zijn van hoge kwaliteit, aangezien hij veel energie verbruikt op zo’n dag. Droge brokken met veel voedzame stoffen zijn vaak genoeg om te voldoen aan zijn behoeften.

Uiterlijke verzorging van de pup

Het is regelmatig nodig om de zachte krullen van deze hond goed door te kammen om dode haren te verwijderen. Dit is vooral om ervoor te zorgen dat het niet in de klit komt, want dat kan behoorlijk pijn doen. Het haar groeit dan ook snel en valt over het algemeen niet uit, waardoor een trimmer regelmatig nodig zal zijn. Die zal zijn zicht weer vrijmaken en de haren tussen zijn poten verwijderen.

De prijs van deze hondjes

De gemiddelde prijs is ongeveer 1200 euro. Het zijn gewilde puppy’s, maar je moet altijd opletten of je wel te maken hebt met een eerlijke fokker. Je kan namelijk te maken krijgen met een broodfokker, iemand die niet geeft om het welzijn van de pups. Ga altijd kijken bij een nestje. Ook om de fokker het hemd van het lijf te vragen, want dat mag je bij een betrouwbare fokker gewoon doen. Hij zal dan ook netjes al je vragen beantwoorden en nieuwsgierig zijn naar wat jouw plannen zijn met je nieuwe viervoeter.

Leer alles over jouw lieve Goldendoodle

Wil je álles leren over jouw Goldendoodle? Bekijk dan ook hetGoldendoodle Handboekeens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken→

Ontdek de lieve Goldendoodle mini | Goldendoodle Wereld (2)

De Goldendoodle samengevat

Een Goldendoodle Mini is een vrolijke, aanhankelijke, flexibele, vriendelijke pup die met iedereen overweg kan. Hij kan in allerlei huizen leven door zijn flexibiliteit, maar hij heeft het liefst wel een bescheiden achtertuin nodig waar de pup lekker kan rondrennen. Deze hond heeft wel moeite met alleen gelaten worden en zal zich gaan vervelen als hij te lang alleen gelaten wordt. Ook kan verlatingsangst ontwikkeld worden, en dat is niet de bedoeling. Dit komt door zijn aanhankelijkheid. Wees dan ook niet verbaasd als de pup regelmatig komt knuffelen.

Nu weet je alles over de Goldendoodle mini

Nu je alles weet over deze mini Goldendoodle soort, is het tijd om je vriend in huis te halen. Laat hem lekker vaak uit en duik bijvoorbeeld eens samen het water in om energie kwijt te kunnen. Je vriend zal dit zeer waarderen. Als je je aan alles houdt wat je vriend nodig heeft, dan is er geen twijfel over mogelijk dat jullie het samen heel goed gaan hebben. Geef je vriend genoeg aandacht en laat hem vooral niet te lang alleen. Dat is een ding wat hij namelijk echt niet leuk vindt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Goldendoodle?

Bekijk dan het Goldendoodle Handboekeens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Ontdek de lieve Goldendoodle mini | Goldendoodle Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5529

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.